Clara Sofie fejrer 10 års jubilæum og udgiver ny, engelsksproget single – Lift Me Up.

Clara Sofie, der udgav sit seneste og selvproducerede album ”Understrøm” i 2016, kan i år fejre sit 10 års jubilæum i musikbranchen. Den danske sangerinde, sangskriver og producer udgav sit første album ”Jeg Er Din” i 2007, siden har hun skærpet sit kunstneriske udtryk og været på en lang rejse mod større uafhængighed.

Clara Sofie fortæller om processen
Jeg er gået fra organisk pop på “Jeg Er Din” (2007), til elektronisk housepop på “Byen Elsker Dig” (2011), til urban pop på “Overgiver Mig Aldrig” (2012), til en blanding på “Gennem Himlen” (2014) til urban, elektronisk, alternativ pop på “Understrøm” (2016). Derudover er jeg gået fra at udgive mit første album selv til at tage turen gennem majorlabels til igen at vende tilbage til DIY. Jeg står nu lidt ældre og lidt klogere på hvem jeg er og hvordan jeg afspejler det i musikken.

Clara Sofie sidder endnu engang selv bag roret, på sin nye engelsksprogede single Lift Me Up, som hun selv har produceret, skrevet og indspillet. Det er ikke første gang Clara Sofie udgiver musik på engelsk (hun har udgivet musik i England under sit alias Alia Fresco), men det er første gang hun udgiver engelsksproget musik i Danmark.

Om singlen fortæller Clara Sofie
”Jeg synes at jeg har fundet mig selv i musikken på ”Understrøm”. Så den lyd har jeg ført videre i Lift Me Up. I mine produktioner og sange vil jeg gerne lære at sige det mest mulige med de mindst mulige virkemidler. Det er en kunst, man kan forfine i lang tid, men jeg synes nummeret er mere underspillet end hvad jeg oftest har lavet.
Udgangspunktet for dette nummer var faktisk en skitse til Chili fra X Factors vindersingle. Jeg endte dog med at lave en anden, der passede meget bedre til hende. Men af en eller anden grund kunne jeg ikke slippe denne her, så jeg genoptog processen på nummeret – bare med mig selv i tankerne. Og det blev til Lift me Up.”

Clara Sofie fortæller videre om teksten til Lift Me Up
”Jeg har utrolig svært ved tillid – særligt i forhold til kærlighed. Det fører mig nogen gange ud i selvdestruktive mønstre, hvor jeg nægter mig selv muligheden for glæde, selvom den står lige over for mig. Jeg har ladet mig selv distrahere af flygtige, ligegyldige fascinationer og det har bitre konsekvenser. Det er gået op for mig. Jeg beder til, at jeg vil lære at genkende og omfavne kærligheden og det gode, når det er der.”

Bonus info
• Under anagrammet Alia Fresco udgivav Clara Sofie en EP på det respekterede UK label CNVX Industries (Kid Drama). Hun er bl.a. også med på Kid Drama’s nummer “Wasted Time”( https://soundcloud.com/mixmag-1/premiere-kid-drama-wasted-time-feat-alia-fresco).

Fakta
• Clara Sofie går under det borgerlige navn Clara Sofie Fabricius.
• Har skrevet ”Når tiden går baglæns”, som hun med producer Rune RK tidligere har hittet med. Nummeret lå nummer ét i seks uger og sikrede sig tripleplatin.
• Har udgivet 5 album. “Understrøm” (2016) skrevet, udført og produceret af Clara selv, ”Gennem Himlen” (2014) produceret af Tomas Barfod, ”Overgiver mig aldrig” (2012) produceret af Rune Rask og Jonas Vestergaard, Byen Elsker Dig (2011) produceret af Rune Rk og ”Jeg er din” (2007) produceret af Jesper Kryger.