Clara Sofie har skabt et moderne og ambitiøst pop album

Clara Sofie har gang i en meget for tiden: hun er netop blevet mor, hun udgiver musik i England via sit alias Alia Fresco, hun har netop spillet til den danske modeuge, hun skriver sange og remixer for andre artister – og nu udgiver hun også et nyt album – ”Understrøm”.

 På ”Understrøm” kommer Clara Sofies talent som sangskriver endnu engang til sin ret gennem hendes fokus på tekstuniverset og de skarp skårne hooks, men samtidig viser hun nu også sit talent som ny-udsprunget producer. Clara Sofie har med dette album for første gang haft ansvaret hele vejen. Hun har selv siddet bag knapperne, skrevet sangene, udført dem og selv stået for det visuelle univers. Det er blevet til et moderne mesterværk fra en moderne kvinde, der kan og gør det hele selv.

Clara Sofie fortæller om albummet:

– Titlen ”Understrøm” refererer til at bevæge sig under overfladen. Om at turde give slip og lade sig falde ned i dybet, det mørke, usikre og skæve, og turde stå ved sig selv, hvor besværligt eller nemt, grimt eller pænt det end måtte være. Det har sin pris, men nogle gange er den usikre vej bare den mest sikre, hvis man gerne vil finde sig selv og sin plads i verden.

Samtidig refererer den til min nye musikalske stil, der ikke er helt ligeså mainstream som hvad jeg har lavet før.

Og det er lige præcis det Clara Sofie har gjort – hun har turdet give slip og bevæget sig ud i alt det usikre. Men midt i alt det usikre har Clara Sofie fundet sin vej og er blevet meget mere sikker på sig selv og de valg hun træffer i musikken. Clara Sofie har haft en klar mission med ”Understrøm” – nemlig at finde sig selv. Det afspejler sig også i teksterne, der er mere personlige end før.

Vand er et gennemgående tema på albummet. Temaet er opstået i en svær periode i Clara Sofies liv, hvor hun oplevede verden omkring hende som noget der skete over overfalden imens hun selv sank dybere ned.

Clara Sofie fortæller videre:

Vandmetaforen rummer mange muligheder som passer godt med hvor jeg var og er i mit liv, mit sind og i min musik. Kontrasten mellem overflade og dybet. Isolationen, mørket, ekkoerne, mystikken, at være ude af sit naturlige element, afsøge nye territorier. Og risikoen. Det er jo ikke givet at man kommer op igen.

Men Clara Sofie er kommet op fra dybet igen og udkommer med ”Understrøm” den 2. september. Forløberne for albummet –  ”Løbe I Vand” (https://youtu.be/4-KV8_ShJyw) og ”Før Lyset Slipper Ind” (https://youtu.be/k8fa3-hStSw) – er allerede ude.

Bonus info: