Det er sol, det er sommer, det er ferie i sommerlandet, men det er også vekslende skydække og udsigt til regn. Det er bankende hjerter, men også vanvid der lurer. Sådan lyder budskabet fra folk-popkvintetten FLØJL, som snart er på banen med sit femte udspil, minialbummet “Til Sommer”. 

Fløjl, der i 2017 udgav albummet 1981, hvorfra singlerne “1981” og “Annas rum” huserede på både P4 og P5, præsenterer inden længe et minialbum med 6 nye sange. En af disse er singleforløberen “SOMMER”, der længe var P5’s mest spillede sang.

Teksterne på minialbummet kredser alle om emnet sommer og hvad deraf følger af udvikling, afvikling og nye begyndelser. Om alt det, der synes lyst og endeløst omkring midsommer, men sidenhen blegner og dør med efterårets komme. Om mennesker i forhold, der skulle have været genstartet og genopfundet, men ender med at vende slukøret tilbage til byen. Og om alt, hvad der kan ske, når netop alt kan ske.

Musikalsk er Fløjl med minialbummet næsten vendt tilbage til udgangspunktet med den folkpop, der i 2005, med albummet “Lejlighedssange”, bragte dem på det musikalske Danmarkskort. Instrumenterne er mestendels akustiske og håndspillede, og sangene er opstået og vokset frem i ensemblets eget studie på en måde, hvor alt er tilladt.

Der er flere potentielle ørehængere på minialbummet “Til Sommer” og mon ikke disse vil føje sig til rækken af Fløjls indtil videre ti P4- og P5-hits. Sange, som live bliver præsenteret med lige dele lune og professionalisme af kvintetten, som tæller musikere med erfaring fra bands som Juncker, Sterling, Maya Albana og Elevatorfører.

Forvent en aften med store, poetiske fortællinger om de bittesmå, men særdeles vigtige ting i livet – og forvent at gå fløjtende, måske endda syngende hjemad eller videre ud i (sommer)natten.

Bandet består af
Peter Hegård (Vokal, guitar, tekst & musik)
Klaus Møller (Guitar & mundharpe)
Ole Jeppesen (Trommer, kor, percussion)
Ronny Gregersen (bas & kor)
Mikkel Sørensen (keyboards)

Udgivelser
Lejlighedssange (2005)
Søndag på Amager (2008)
Opgangstid (2015)
1981 (2017)
Til sommer (kommer til sensommer 2018)

Pressebilleder til Download
Pressebillede 1
Pressebillede 2
Pressebillede 3