Klubien er stemmen bag nogle af Danmarks mest elskede hits som ‘Kom tilbage nu’ & ‘Regndans’. Udover at være kendt for sit arbejde som sanger og komponist i Danseorkestret er han desuden kendt for sit arbejde med Elmer band, som har udgivet et album og to grand prix singler, og ikke mindst for sit livslange arbejde i amerikansk tegnefilm, som både tegner og manuskriptforfatter på bl.a. Pixars ‘Biler’ og ‘Toystory 2’, Disneys ‘Løvernes konge’ og ‘Den lille havfrue’, samt Tim Burtons ‘The Nightmare Before Christmas’ og ‘Frankenweenie’.

I 2014 tog han springet og udgav sit første soloalbum ‘Soul Cowboy’ hvorfra nummeret ‘Who Knew’ var det første single udspil. En single der indkapsler Klubiens vision for albummet: At bruge sin livslange kærlighed til soulmusikken ved at synge soul på soulens modersmål, med historier fra L.A hvor han har boet og levet i over 30 år.

– ’Who Knew’ er en af de mest traditionelle soulsange, jeg har lavet. Den kredser om den her person, du engang har krydset veje med, og som bliver ved med at hænge i din erindring. Men kan også fortælle den klassiske historie om, at først når man har mistet hinanden, indser man, hvor meget man i virkeligheden betød for hinanden, siger Jørgen Klubien.

Musikvideoen til ”Who Knew” er instrueret af Michael Spooner, som har filmet nummerets smukke billedside i Los Angeles.  ”Who Knew” kan ses og høres på linket nedenfor

SE VIDEOEN HER      SJOVT INTERVIEW HER

At der skulle gå så mange år før Klubien solodebuterede skyldes blandt andet den lange og succesfuld karriere som tegner for Disney og Pixar.  Californien, den solrige amerikanske stat har været en uudtømmelig kilde til inspiration med sin kulørte sammensætning af skæbner og steder. Musikalsk ekkoer ’Soul Cowboy’ af Motown-kataloget, som Klubien har dyrket siden sine københavnske drengeår. Men også nyere kunstnere som D’Angelo, The Roots og John Mayer har været pejlemærker.

Solodebuten har været første skridt for Klubien mod en karriere, hvor han kan navigere hundrede procent efter sine egne ønsker.

Albummet ‘Soul Cowboy’ er udgivet på Mermaid Records.

Ring tlf. 70 201 202 og sikre dig årets hotteste soulkoncert.

Images for new album SOUL COWBOY shot by by Paul Stula. Copyright Paul Stula – 2014

Highres images for press, please contact Mermaid Records, Denmark