Malte har den mission, at pop musik ikke behøver at være dum musik. Han siger selv at han lever i limbo imellem et Peter Pan syndrom, og en hjerne der mest fungerer som om han var 85 år gammel.
Fra han var helt lille har han altid levet og åndet musik. I barndomshjemmet i Holbæk var det Cat Stevens, Bob Dylan og Sebastians plader der blev spillet til døde. Pludselig røg Backstreet Boys plakater op på hans drengeværelse, og popmusikken begyndte så småt at blive fusioneret med de ærlige historiefortællere fra 60’erne og 70’erne. Malte gik senere på Ærø højskoles sanglinje, og forlod sit gymnasie med skolens musiklegat.

I dag arbejder Malte sammen med en masse producere og musikken er blevet en fuldtids beskæftigelse. Det meste af hans musik er blevet skabt i samarbejde med Viktor Hagner og Nichlas Malling, kendt som Nector, der også er 2/3 af elektro popgruppen Noréll. Nector har produceret for bla Kill J, Camille Jones, og har gang i samarbejder med forskellige internationale kunstnere. Udover Nector arbejder Malte også sammen med Morten Kærup Hjort, der har skabt det meste af Kadie Elders sange, samt Jens Høy m.f.

Malte er en sjov blanding imellem en tænker, der kan sidde i dagevis og fundere over hvorfor vi er til, hvorfor manden med cowboy hatten foran fakta er blevet hjemløs, og hvorfor vinteren altid kommer bagpå én. Samtidigt er Malte også en fyr med et skævt smil der går folk i møde med træsko på, og som elsker kærligheden på godt og ondt. Alt sammen noget der går igen i hans musik, der veksler imellem det nærmest overdådigt følelsesladede og de snævre introverte betragtninger.