Søs Fenger – kendt og elsket af de fleste danskere, gennem flere generationer.

Søs Fenger startede for alvor sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco – og det både på dansk, svensk og engelsk. På én gang har Søs Fenger, således på forunderlig vis, formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent – og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

At hun forstår at forene sødme og styrke er samtidig måske forklaringen på, hvorfor Søs Fenger er blevet rollemodel i flere generationer. Til koncerterne samler Søs et bredt publikum af hele familier til samme event; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange – alle som kender og elsker Søs som performer og for hendes sange.

Søs Fenger udgiver ny popsang ’På Vej’ på fredag den 5 april 2019.

Søs Fengers nye single ”På Vej” handler om mænd, der er for langsomme og forsigtige, og kvinder der mister tålmodigheden og interessen lidt for hurtigt. Singlen er produceret af sønnen August Fenger.

For første gang i flere år er Søs Fenger tilbage med en ny popsang under eget navn. De seneste år har hun brugt tiden på at lave musik sammen med elektropop-duoen Nordstrøm, har udgivet julealbummet “Vintermåne” og turneret landet tyndt. Nu har hun premiere på sin egen single “På vej”.

“Det er en sang om ikke at blive hængende alt for længe og vente og se, om der mon ikke sker noget godt, men i stedet rykke videre. Jeg har oplevet, at nogle potentielle kærester har været for langsomme eller forsigtige, og så skal man på et tidspunkt se at komme videre og ud i livet.“

“På vej” er skrevet i samarbejde med sangskriver Esben Svane og var oprindeligt tænkt som en positiv sang. Men da sangen var færdig, fik Søs Fenger også et lidt andet syn på den.

”I dag er kvinder blevet vildt stærke og selvstændige og kan det hele selv. Det er jo godt, men det betyder måske også, at mændene trækker sig lidt. På en måde er det vores egen skyld, fordi vi pludselig har fået nok i os selv. Har vi i virkeligheden kastreret mændene og ødelagt romantikken?

Ikke nemt at spørge sin søn om hjælp

Den nye single er produceret af Dj og producer Eloq, der bærer det borgerlige navn August Fenger og tidligere har produceret musik for kunstnere som Mø og Christopher. Det er ikke første gang Søs Fenger og sønnen August arbejder sammen. De lavede i 2010 sangen “Du og jeg” og i 2016 et remix af FENGER/NORDSTRØM nummeret ”Hjertet Slår Altid Igen.” Men det har aldrig været en selvfølge, at de skulle arbejde sammen, fortæller Søs Fenger:

“Jeg har altid prøvet at passe godt på August og ikke trække for meget i ham, fordi jeg synes, det var vigtigt at lade ham udvikle sin egen identitet som musiker”.

Derfor var det heller ikke nemt for Søs, da hun skulle spørge August, om han ville producere “På vej”.

“Vi sad i bilen på vej hjem fra Sverige efter jul, og August spillede noget af sin musik for mig. Så tog jeg mig endelig sammen og fortalte ham om denne her sang, som jeg ikke rigtig kunne få til at virke. Jeg var meget forsigtig, fordi jeg ikke ville presse på, men så bad han selv om at høre den og sagde bagefter, at han gerne ville arbejde på den. Det var vildt dejligt, for jeg vidste bare, at han ville kunne gøre noget fedt ved sangen.”

Har sluppet sin indre elektroniske kunstner løs

Ud af samarbejdet er der kommet, det Søs Fenger selv kalder en elektronisk popsang inspireret af elektro giganter som Depeche Mode og Robyn. “På vej” har da også en mere elektronisk lyd end nogensinde før fra Søs Fenger, men efter samarbejdet med Nordstrøm, var det en naturlig udvikling.

“Jeg har længe gået med en lille elektronisk kunstner og drøm i maven, også meget inspireret af August og den musik han laver. Jeg har altid været vild med at blande akustisk og elektronisk, men aldrig rigtigt turde at gå hele vejen. Men efter FENGER/NORDSTRØM havde jeg pludselig bare nogle referencer, som var rent elektroniske, og så skulle det bare være nu.”

“På vej” har premiere den 5. april på AEM Records

Kontakt:
AEM Records // 70 201 202 // bette@annetta.dk // www.aemrecords.dk AEM Booking // 70 201 202 // annetta@annetta.dk // www.aembooking.dk

Søs Fenger udgav  julealbummet “Vintermåne” i november 2017. Albummet var hendes første julealbum og består af 17 sange der består af både danske salmer, amerikanske julesange samt en række nyindspilninger af Søs’ gamle hits. Fælles for alle sangene er at de hovedsageligt er båret af akustiske instrumenter og strygere. Hvert år spiller Søs Fenger Danmark tyndt med sine meget populære Julekoncerter. Se datoer m.v. på her: Søs Fenger Facebook

I 2015 udgav Søs Fenger albummet ’Gnister’ lavet i samarbejde med Nordstrøm, sammen kalder de sig Fenger//Nordstrøm. Pop-projektet blev taget flot imod, hvilket udmøntede sig i at førstesinglen ”Casablanca” blev den fjerde mest spillede på P4, samt flere TV optrædener på både GO’ Morgen Danmark, GO’ Aften Danmark, Aftenshowet og det store indsamlingsshow Knæk Cancer.

Oplev Søs Fenger live
En uforglemmelig aften i selskab med Søs Fenger og hendes stjerneband. Hør sangene fra Søs hitkatalog som f.eks., ”Holder Øje Med Dig”, ”Inderst Inde”, ”Sidste Time”, “Den Jeg elsker”, ”Hvor end jeg går hen”, nogle af de nye, som radioørehængerne ”Kun Et Liv” og ”Er Det Så Forbi”(bla. fra Toppen af poppen). News hits som ”Du Er” og ”Jeg Elsker dig” er også med på repertoiret. Søs har herudover udvalgt en række yndlings sange.

Glæd dig til en koncert, hvor Søs, i tæt kontakt med publikum, personligt og ærligt øser ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde, kvinde og store sociale engagement – om sin store passion; musikken og de virkelige historier bag de mange, gode sange!

Søs kan bookes på telefon 70 201 202, mail: annetta@annetta.dk

AEM Booking er officiel booking på Søs Fenger.

http://www.youtube.com/watch?v=aud8IIVBQxo&feature=plcp