Jørgen Klubien soloalbum og liveturne

Jørgen Klubien solodebuterer med soulfortællinger

(book Jørgen Klubien på telefon 70 201 202 mail: annetta@annetta.dk)

Stemmen bag nogle af Danmarks mest elskede hits træder nu i karakter, som det han altid har villet være: En hvid soulsanger. Første single bliver ’Who Knew’.

De færreste danske stemmer har båret hits med samme soulede energi som Jørgen Klubiens. Alligevel skulle den tidligere frontmand i Danseorkestret langt hen i karrieren, inden han udgav sine sange i eget navn. Men nu sker det med albummet ’Soul Cowboy’, hvorfra nummeret ’Who Knew’ er det første singleudspil. En single, der indkapsler Klubiens vision for albummet: At bruge sin livslange kærlighed til soulmusikken ved at synge soul på soulens modersmål med historier fra LA, hvor Klubien har boet og levet i de sidste 36 år.

– ’Who Knew’ er en af de mest traditionelle soulsange, jeg har lavet. Den kredser om den her person, du engang har krydset veje med, og som bliver ved med at hænge i din erindring. Men kan også fortælle den klassiske historie om, at først når man har mistet hinanden, indser man, hvor meget man i virkeligheden betød for hinanden, siger Jørgen Klubien.

Musikvideoen til ”Who Knew” er instrueret af Michael Spooner, som har filmet nummerets smukke billedside i Los Angeles.  ”Who Knew” kan ses og høres her:

http://www.youtube.com/watch?v=1TP8nDtsaaw

At der skulle gå så mange år før Klubien solodebuterede skyldes blandt andet en lang og succesfuld karriere som tegner for Disney og Pixar. Derfor er Klubien også bosat i Californien, og netop den solrige amerikanske stat har været en uudtømmelig kilde til inspiration med sin kulørte sammensætning af skæbner og steder. Musikalsk ekkoer ’Soul Cowboy’ af Motown-kataloget, som Klubien har dyrket siden sine københavnske drengeår. Men også nyere kunstnere som D’Angelo, The Roots og John Mayer har været pejlemærker.

Solodebuten er første skridt for Klubien mod en karriere, hvor han navigerer hundrede procent efter sine egne ønsker.

– Jeg har noget i mig, som jeg vil udforske. Jeg har opbygget en selvtillid omkring min egen smag, så jeg har det fint i dag med at sætte mig selv i scene som generalen. Det har bare skullet modnes langsomt med mig, for egentlig er min smag den samme, som den altid har været, siger Jørgen Klubien.

Klubien er desuden kendt for sit arbejde som sanger og komponist i Danseorkestret, som har udgivet seks albums, Elmer band, som udgav et album og to grand prix singler, samt ikke mindst for sit livslange arbejde i amerikansk tegnefilm som både tegner og manuskriptforfatter på bl.a. Pixars ’Cars’ og ’Toy Story 2’, Disneys ’Lion King’ og ’Den Lille Havfrue’ og Tim Burtons ’The Nightmare Before Christmas’ og ’Frankenweenie’.

Albummet ”Soul Cowboy” udkommer på Mermaid Records den 28. april