Alma Agger bookes hos AEM Booking.

Siden X Factor har det været vigtigt for Alma Agger at fokusere på alle aspekter af musikken i jagten på hendes helt egen lyd. Det seneste år har stået på samarbejde med forskellige producere og sangskrivere, for at finde sit præcise ståsted i musikken. Sidst med singlen ’Uundgåelig’, som hun optrådte til dette års X-Factor finale med. Nu er hun klar til at vise, den lyd hun har fundet som sin egen på hendes EP ’Alma Agger’, der udkom d. 4. juni 2021.

At skrive på dansk kan være grænseoverskridende, da ordene kommer tættere på og bliver taget mere bogstaveligt.  Dog føler Alma at hun kan knytte et tættere bånd til folk gennem musik på

modersmålet og har et håb om at hendes musik bliver et sted, man kan søge tilflugt i. Hun har brugt året på at eksperimentere og udfordre sig selv, hvilket blandt andet kan høres på sangen ’Tilbage’.

’ ’Tilbage’ handler om at møde en person og forelske sig og det så afsluttes, før man selv er klar til, at det skal slutte. Man drømmer sig tilbage til dengang, hvor de stadig holdt af en. En længsel mod noget man engang havde, men så ikke har længere. Teksten er nærmest freestylet og har en helt anderledes lyd end f.eks. ’Uundgåelig’’ – Fortæller Alma Agger.

Personlige tekster har været en vigtig og stor del af Almas arbejde det seneste år. At skrive sine egne sange har budt på udfordringer, som har styrket hende til at dygtiggøre sig endnu mere.

I forhold til opbygningen af sangene har det været en læringsproces. At en sang kan ændre sig mange gange før, at man finder det helt rigtige.

” Rytmisk har jeg opdaget, at det skal træde lidt ud. Jeg har udfordret mig selv ved eksempelvis at rappe lidt også. Det var ret grænseoverskridende som sanger, men det fungerede bare, da vi prøvede det af. Det er en proces at finde sin helt egen lyd. Jeg har lært så meget ved at have mulighed for at være med i alle detaljer. ” –  fortæller Alma Agger.

2021 bliver et musikkens år for Alma Agger, og hun håber på at kunne gå mere endnu mere i dybden og tage ud og optræde med hendes egen musik i fremtiden.

EP’en, der i alt består af seks numre, er lavet i samarbejde med Lasse Baunkilde og Andreas Sommer som tidligere har lavet musik med danske artister som Marie Key, Christopher, Nik & Jay, Nicklas Sahl, Mads Langer, Karl William m.fl. Udover det har EP’en også haft sangskriver Engelina Andrina med indover og sangskriver Celine Svanbäck.

Fakta:

Alma Agger, 22 år

‘The Last Dance’ – X Factor vindersingle (Maj 2020)

‘Om Lidt Er Jeg På Vej’ – fra Netflix animationsfilmen Rocket To The Moon (September 2020)

‘Hver For Sig’ – fra filmen ‘Julemandens Datter 2’ (November 2020)

Ekstrabladet livesession – Live fra Reffen, København (Juni 2020)

TV2 Alletiders Juleshow (December 2020)

’Uundgåelig’ – Alma Aggers Debutsingle (Marts 2021)

 

NY single fra Alma Agger Uundgåelig! Stream den HER

Siden X Factor har det været vigtigt for Alma Agger at bruge tid på at lære at skrive sange og finde sin egen lyd. Det seneste år har stået på samarbejde med forskellige producere og sangskriver, for at finde sit præcise ståsted i musikken. Dette er hun nu klar til at løfte sløret for med første udspil fra sin kommende EP. ‘Uundgåelig’ er et up-tempo dansksproget popnummer der handler om at møde en person som bliver uundgåelig i ens tanker.

Uundgåelig’ er skrevet i samarbejde med Engelina, Lasse Baunkilde og Andreas Sommer som tidligere har lavet musik med danske artister som Marie Key, Christopher, Nik & Jay, Nicklas Sahl, Mads Langer, Karl William m.fl.

21 årige Alma har haft travlt siden hun vandt X Factor i maj 20. Ved siden af indspilningerne til EP’en og fysisk arbejde (Alma har arbejdet for fuld tryk i Covid19 testcentrene) har der været bud efter hende som sangerinde til film, streamingtjenesten NETFLIX, samt på TV.

Allerede i september 20 udkom singlen “Om Lidt Er Jeg På Vej” fra Netflix filmen “Til Månen og Tilbage“.

I december var Alma igen ude med en single; Denne gang med titelsangen ‘Hver For Sig’ til årets familiefilm Julemandens Datter 2.

Alma om “Hver for sig”:

”Da jeg blev tilbudt at synge ’Hver for sig’, sagde jeg nærmest ja med det samme. Jeg elsker den helt særlige stemning omkring jul, og det har været sjovt at give mit bud på en moderne julesang. ’Hver for sig’ skal minde os om, at vi sammen kan løfte næsten alt, og at hjertet altid vil vise os vej. At vi skal tro på hinanden og huske at kigge op, selvom det ikke sner – ligesom filmens to hovedpersoner Lucia og Oscar er gode til.”

Hver for sig’ er skrevet og komponeret af Rasmus Bille Bahncke, Nicklas Schmidt og Kristian Eidnes Andersen, og er tilgængelig på diverse streamingtjenester.

Se også Alma optræde med “Hver for sig” til filmpremieren i Imperial, København her

Lillejuleaften, kunne man igen komme i julestemning sammen med Alma på TV2’s Alletiders Juleshow, hvor Alma var med i showet både med “Hver for sig” men også Alma’s version af “Lille store verden” fra årets julekalender på TV2

“Hver for sig” blev nomineret til  Robert Prisen  for årets originale sang.

Fakta:

Alma Agger, 22 år
‘The Last Dance’ – X Factor vindersingle (Maj 2020)

‘Om Lidt Er Jeg På Vej’ – fra Netflix animationsfilmen Rocket To The Moon (September 2020)

‘Hver For Sig’ – fra filmen ‘Julemandens Datter 2’ (November 2020)

Ekstrabladet livesession – Live fra Reffen, København (Juni 2020)

TV2 Alletiders Juleshow (December 2020)

ALMA AGGER bookes eksklusivt på AEM Booking tel: 70 201 202 Mail: mail@aembooking.dk