Søs Fenger: Det er egentlig let at gøre noget for andre

MS har sendt en lækker fotokalender for 2013 på gaden. Køb den her.

12 kendte danskere, heriblandt sangerinden Søs Fenger har bidraget til kalenderen med små personlige digte om barndom og tryghed.  De fantasifulde billeder er komponeret af den prisbelønnede fotograf Sif Meincke(også fotograf på billedet fra tidligere session af Søs ovenfor) og layoutet af Monica Cetti.

Søs siger:

– Vi ved jo alle sammen, at livet kan være hårdt, uanset hvor i verden du er vokset op. Og det er virkelig løgn, hvis man tror, vi værner specielt om barndommen her i Danmark, siger sangeren Søs Fenger, som er en af de 12 kendte, der har bidraget til den nye MS-kalender for 2013, som handler om børn og tryghed. Søs Fenger mener, at de fleste voksne i Danmark kører på pumperne.

– Jeg synes ikke, den gode samtale med børn er prioriteret ret højt. Hvor tit er det lige, forældre når længere end at tale med deres børn, om de nu har husket gymnastiktøjet, og om de har lavet deres lektier?, siger Søs Fenger som kommentar til, at kalenderen kæder børneliv i Danmark sammen med organisationens arbejde for at hjælpe fattige familier helt andre steder i verden.

Vi køber aflad

– Min generation af forældre har tendens til at være lidt for hurtige til at tænde for fjernsynet eller sætte gang i alle mulige fritidsaktiviteter, fordi det giver prestige. Så skal børnene gå til ballet og broderi, og vi skal også lige have malet noget spelt. Vi vil være superforældre, men egentlig køber vi bare aflad. For der ligger noget dybere i børn, som de først begynder at tale om, når der er ro på, og de føler sig helt trygge og sikre på, at man lytter til dem, siger Søs Fenger.

Det er langtfra første gang, at Søs Fenger går i den gode sags tjeneste. I midten af 1980’erne var hun med på holdet bag sangen ’Gi’ en hånd til Afrika’, hvor danske musikere bl.a. Nanna og Peter AG fra Gnags gik sammen om at lave en sang til fordel for de sultende børn i Afrika – inspireret af Band Aid og hungersnøden i Etiopien.

– Vi talte meget om, hvor let det egentlig er at gøre noget og hjælpe andre, og i virkeligheden får man også selv så meget ud af det. Jeg synes personligt, det er sjovt at lave noget, som har en dybere mening end at synge. Det er faktisk befriende for mig at gøre noget for andre, siger hun.

Foruden MS’ kalenderprojekt har Søs Fenger engageret sig i blandt andet Natteravnene, er bestyrelsesmedlem i Fonden For Socialt Ansvar, fungerer som ambassadør for Børnecancer Fondet, Aids Fonden, NANU børn og er engageret i Mødrehjælpen.